سخت کاری القایی به چه صورت کار می کند؟
کاربرد اصلی این روش القایی سخت شدن فولاد است. یک یا چند کویل برای تولید یک میدان مغناطیسی متناوب استفاده می شود. این میدان مغناطیسی که توسط کویل ایجاد می شود جریان های گردابی را در فلز ایجاد می کند که قطعه کار را تا دمای مورد نظر گرم می کند. بلافاصله پس از گرم شدن قطعه کار، قسمتی از قطعه کار که به دما رسیده با استفاده از آب، روغن یا امولسیون فرآیند خاموش شدن را طی می کند. این فلز را تا زمانی که تبدیل مارتنزیتی رخ می دهد خنک می کند و سطح سخت شده ای را ایجاد می کند که سخت تر از فلز پایه است.
پس از کوئنچ، عملیات حرارتی با دمای پایین بر روی فولاد برای رسیدن به نسبت سختی/ چقرمگی مورد نظر، صورت می گیرد. حداکثر سختی یک گرید فولادی که از طریق فرآیند سخت شدن به دست می آید، چقرمگی پایینی به ماده می دهد. برای برگشت سختی فولاد و افزایش چقرمگی، فولاد سخت شده را تحت عملیات حرارتی با دمای پایین قرار می دهند.
عمق سخت شدن قطعه کار با تنظیم توان الکتریکی خروجی دستگاه القایی و فرکانس جریان کویل بسیار دقیق کنترل می شود. ضخامت لایه گرم شده از سطح فلز تا نقطه ای زیر سطح با فرکانس جریان متناوب اعمال شده نسبت معکوس دارد. فرکانس های بالاتر پوست نازک تری تولید می کنند. سفت شدن سطح فولاد مقاومت سایشی قطعه را بدون کاهش شکل پذیری قسمت عمده مواد افزایش می دهد. شرکت زاگرس کوره های القایی را در سه محدوده فرکانس ارائه می دهد:
- فرکانس متوسط 1 تا 20 کیلوهرتز
- فرکانس التراسونیک 15 تا 30 کیلوهرتز
- فرکانس بالا 60 تا 150 کیلوهرتز
مزایای سخت کاری به روش القایی چیست؟
سخت کاری القایی کنترل فوق العاده ای بر فرآیند سخت شدن به کاربران ارائه می دهد. این روش گرمایش ایمن در کاربردهای متعددی از جمله ساخت شفت و محورهای فولادی به کار می رود و می تواند در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار گیرد. ماشین های گرمایش القایی برای نصب فضای کمی را اشغال می کنند و به راحتی می توان آن ها را در فرآیند های تولید و خطوط تولید ادغام کرد. علاوه براین بر خلاف کوره های سخت کاری دیگر در زمان هایی که مورد استفاده قرار نمی گیرند، نیاز نیست که روشن بمانند. استفاده از روش القایی مقرون به صرفه است زیرا تنها بخش کوچکی از قطعه کار گرم می شود. نتایج سخت کاری با این روش فوق العاده هستند که حتی بر روی قطعات پیچیده به نتایج سخت کاری دقیقی دست می یابند. تعداد قطعات رد شده یا تغییر شکل داده با این فرآیند به حداقل می رسد.
کدام روش سخت کاری بهتر است؟
اینکه کدام روش سخت کاری مناسب است به عوامل زیادی بستگی دارد. هر دو روش سخت کاری موردی و سختی القایی مزایا و معایب خاص خود را دارند. با این حال، برای تولید انبوه قطعات با حجم متوسط یا زیاد، سخت شدن القایی یک سری مزایای را به همراه دارد:
با استفاده از یک دستگاه سخت کاری مناسب، سختی القایی را می توان به طور کامل در چرخه خط تولید ادغام کرد و به صورت خودکار انجام داد.
به خصوص در سخت کاری القایی، نتیجه قابل تکرار است که به حفظ کیفیت بالا در تولید کمک می کند. این امر هزینه واحد را تا حد زیادی کاهش می دهد.
چرا زاگرس؟
زاگرس طیف گسترده ای از ماشین های کوره القایی را برای سخت کاری القایی تولید می کند که بالاترین کیفیت را از نظر عملکرد به مشتریان ارائه می دهد. با تنظیم دقیق فرکانس، حتی سخت ترین کارها را می توان به راحتی انجام داد. برای اطمینان از یافتن راهحل عالی برای هر کاربرد، طیف وسیعی از کوره های القایی با توان و فرکانس مختلف مطابق با نیازهای مشتری طراحی و تولید می شوند.